crossminton.ro title title title

A játék

A Crossminton ütővel játszott játék mint a tennisz vagy a tollaslabda: kettő ( vagy 4) ellenfél egymással szemben állnak, mindenki a saját „ területét” vagy „pontozási felületét (helyét)” védi, miközben pontot próbálnak szerezni maguknak.

De a tennisszel és tollaslabdával ellentétben a Crossminton-ban nincs háló a pontozási területek között. A pontozási területeket egy nagyobb tér választja el egymástól ( a távolság a két pontozási terület között 42 láb, vagyis 12.8 m felnőtt játékosoknak és 29 láb, vagyis 9 méter, gyerek (junior) játékosoknak). A pontozási felületek (terület)  18x18 láb ( 5x5 m) átmérőjű négyzetek. Össszehasonlításként, egy felnőtt pálya hosszúsága megfelel egy teniszpályájénak, de csak fele olyan  széles.( háló nélkül)

Teniszlabda, vagy tollaslabda helyett a „Speeder”-nek nevett labdát használják a Crossminton-ban.  A „Speeder” tollaslabda formájú, de fele olyan hosszú, kétszer olyan súlyos mint a tollaslabda, valamint nagy sűrűségű gumifejjel van ellátva. Ezen tulajdonságainak köszönhetően kevésbé van kitéve a szélmozgásoknak. Egy átlagos ember könnyedén el tudja ütni a „Speeder”-t a pálya egyik részétől a másikig.