crossminton.ro title title title

Jocul

Crossminton este un sport rachetă ca tenisul şi badminton-ul; două (sau patru) adversari stau cu faţă spre unul cu celălalt, fiecare apără „partea” lui (lor) sau „zona lui de notare”, în timp ce încearcă să câştige faţă de adversarii.

Dar spre deosebire de tenis şi badminton, crossminton nu are o plasă între zonele de notare; zonele de notare sunt separate cu spaţiu; distanţa între zonele de notare este 12.8 m pentru jucători adulţi (U 18) şi este de 9 m pentru jucători juniori (U 12). Zonele de notare sunt  pătrate cu dimensiuni de 5.5 m x 5.5 m. Ca perspectivă, o zonă întreagă pentru adulţi are lungimea exactă dar semi-lărgimea unei teren de tenis, dar fără plasă, desigur.

Mai degreabă decât o minge de tenis, sau o minge cu pene, un „Speeder” este folosit în Crossminton. Un „Speeder” are forma unui minge de tenis, dar cu jumătate de înălţime şi dublu de greutate,  cu un capăt cauciuc de înaltă densitate. Datorită acestei forme unice, „speeder”-ul este mai puţin afectat de vânt; o persoană obişnuită poate lovi de la baza unei pătrat până la baza celuilalt pătrat. (78 ft – aceeaşi lungime ca unui teren de tenis).

Rachetele sunt la fel de unice – rachetele Crossminton au forma similară a  unei rachete de squash, dar mai scurte. Ritmul jocului poate fi rapid,  de aceea este mai uşor pentru jucători, să aibă un rachet mai scurt, ca să pot lovi un „speeding” Speeder.